Çorum GündemiMinik Ellerden Geleceğe NefesÇorum Gündemi

14 Nisan 2026 - 15:51

Minik Ellerden Geleceğe Nefes

Minik Ellerden Geleceğe Nefes
Son Güncelleme :

08 Nisan 2026 - 8:02

Nene Hatun Anaokulu öğrencileri, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde düzenlenen etkinlikte toprağa dokunarak doğayı tanıma ve koruma bilinci kazandı. Hazırlanan tohum topları, yarınlara umut olmak üzere toprakla buluştu.

Çorum’da okul öncesi eğitimde fark yaratan çalışmalara imza atan Nene Hatun Anaokulu, bu kez minik yürekleri doğa sevgisiyle bir araya getirdi. Yeni eğitim modelinin “üreterek öğrenme” ilkesi doğrultusunda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar hem eğlendi hem de ekosistemin bir parçası olmanın sorumluluğunu kavradı.

Doğayı Tanıyan ve Koruyan Nesiller Yetişiyor

Etkinlik kapsamında kendi elleriyle tohum topları hazırlayan minikler, toprağın dokusunu hissederek bitkilerin yaşam döngüsünü yerinde deneyimledi. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin merkeze aldığı çevre bilinci ve sürdürülebilirlik temaları, bu uygulamalı dersle çocukların zihninde kalıcı bir yer edindi.

Küçük Eller, Büyük Farklar

Okul yönetiminden yapılan açıklamada, her bir tohumun geleceğe bırakılan bir miras olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Çocuklarımız toprağa dokunarak doğaya nefes oldular. Küçük elleriyle hazırladıkları bu tohum topları, yarınların yeşil Türkiye’sine birer umut, doğaya kattıkları her dokunuş ise geleceğe eklenen bir değerdir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.