bodrum escortizmir escort maturebayan escortbeylikdüzü escortgaziantep escortgaziantep escortantalya escort bayanmanavgat escort bayanmaltepe escortkurtköy escortataşehir escortkartal escortümraniye escortbostancı escortanadolu yakası escortAnadolu Yakası EscortKadıköy escortAtaşehir escortBostancı escortizmir escort bayanhttps://www.newstrendline.com/Beylikdüzü EscortBahçeşehir Escortgrandpashabet girişen iyi sitelerankara escortdeneme bonusumarmaris escort

Çorum GündemiÇorum Belediyesi’nden Aşık Borani’ye VefaÇorum Gündemi

9 Aralık 2023 - 02:16

Çorum Belediyesi’nden Aşık Borani’ye Vefa

Çorum Belediyesi tarafından, ünlü halk ozanı merhum Aşık Borani’yi anma gecesi düzenlendi.

Çorum Belediyesi’nden Aşık Borani’ye Vefa
Son Güncelleme :

21 Aralık 2022 - 12:20

Çorum Belediyesi tarafından, ünlü halk ozanı merhum Aşık Borani’yi anma gecesi düzenlendi.

Aşıklık geleneğinin son güçlü temsilcilerinden Aşık Borani (Halil Çimen) geçtiğimiz yıl 8 Mart tarihinde hayatını kaybetmişti. Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen “Aşık Borani’yi Anma Gecesi”, Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Programa Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da katıldı.

Aşık Borani’nin hayatını konu alan belgeselin ardından söz alan Halil Çimen’in kızı Firdevs Çimen Yalçın, programı düzenleyen Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında Aşık Borani’nin sevgi ve muhabbet dolu bir insan olduğunu dile getirerek yaşarken olduğu gibi vefatından sonra da bu muhabbetin devam ettiğini ifade etti. Başkan Aşgın “Aşıklar silsilesi bu coğrafyada asla bitmesin. Aşk demek Mevlana demek, Hacı Bektaş demek, Yunus demek, Hacı Bayram-ı Veli demek; aşk demek Muhammet (SAV) demek. Aşkın yolu daim olsun, onun da yolcuları olsun, bizde o yolda olalım.” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Vali Mustafa Çiftçi de, Aşık Boran’nin sevgi ve muhabbet mesajları içeren şiirlerinden örnekler vererek, “Yazdığı şiirler günümüzdeki aşık edebiyatının en güzel örnekleridir. Bu anma gecesinin, Aşık Borani’yi daha iyi anlamamıza ve onun fikrilerini daha iyi kavramamıza vesile olmasını diliyorum. Bu geceyi düzenleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından merhum Halil Çimen’in kızı Firdevs Çimen Yalçın  ve oğlu Umut Çimen, sazı ve sözüyle Aşık Borani’den eserler seslendirdi.

Programda, Belediye Başkan yardımcısı Turhan Candan, Çorum Haber Gazetesi başyazarı Mehmet Yolyapar, Eğitimci – Şair İlhami Örten, ozanın yakın dostları Bahri Güven, Selahattin Aydemir, İbrahim Gösterir ve Aşık Rıfat Kurtoğlu da Aşık Borani’yi anlattı.

Etkinlik, Şef Arif Sadeçolak yönetimindeki Çorum Belediyesi THM topluluğunun türkü dinletisiyle sona erdi. Program sonunda etkinliğe katkıda bulunanlara çiçek takdim edildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Mecidiyeköy eskort Şişli eskort Bakırköy eskort Halkalı eskort Avcılar eskort Şirinevler eskort Bahçeşehir eskort Taksim eskort Beşiktaş eskort Kartal eskort Kadıköy eskort Ümraniye eskort Anadolu Yakası eskort Maltepe eskort Beylikdüzü eskort Pendik eskort Avrupa yakası eskort Adana eskort Kocaeli eskort Antalya eskort Gaziantep eskort beşiktaş eskort ataköy eskort