Çorum Kafkas Kültür Derneği, Çerkes halkı ve Kafkas kültürüne yönelik ayrımcı ve aşağılayıcı ifadeler nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Dernek, söz konusu söylemleri kınayarak ilgili kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.
Açıklamada, Çerkes halkının tarihine, kültürüne ve kimliğine yönelik saldırıların yalnızca bir topluluğu değil, toplumsal barış ve kardeşlik hukukunu da hedef aldığı vurgulandı.
Dernek, ayrımcılık ve nefret suçlarına ilişkin yasal düzenlemeler kapsamında gerekli başvuruların yapılacağını, konunun başta Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olmak üzere yetkili mercilere taşınacağını bildirdi.
Çorum Kafkas Kültür Derneği, “Hiçbir kişi veya kurumun herhangi bir halkı ya da etnik kimliği aşağılayan söylemlerle toplumsal huzuru zedelemesine sessiz kalmayacağız” ifadelerine yer vererek, toplumu birlik ve kardeşlik içinde hareket etmeye davet etti.