Özel İlk Arzum Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Doğa Otizm Dil Akademi Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Mustafa Bozkurt tarafından organize edilen seminerde konuşmacı olarak Özel Eğitim Uzmanı ve Eğitim Danışmanı İbrahim Eren yer aldı. Aile Eğitimi ve Çocuk Gelişimi alanında 23 yıllık deneyim sahibi Eren bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çalışan Uzman Çocuk Gelişimciler, Özel Eğitimciler, Ergoterapistler, Psikologlar, Odyoloklar, Dil Konuşma Terapistleri ve Fizyoterapistlerin katıldığı seminerde çocuk ile yapılan bireysel destek ve seansların başarıya ulaşmasında ailenin aktif katılımı ve bu noktada dikkat edilecek hususlar katılımcılar ile paylaşıldı.
İbrahim Eren konuşmasında ailenin psikolojik yapısını anlamak, aile yapısını anlamak ve bu süreçte ebeveyn ile interaktif bir etkileşim içinde olmanın çocuk üzerindeki etkisi ve eğitime yansımalarına değindi.
“Ailenin içinde olmadığı bir eğitim faaliyeti her zaman eksik kalacaktır. İster normal eğitim olsun, isterse “Özel Eğitim” gibi daha fazla hassasiyet ve profesyonellik isteyen bir konuda mutlaka aileyi anlamalı, ailenin yaşamış olduğu psikososyal ve çevresel diğer süreçlerin farkında olmalı ve bu farkındalık ile kazanılan bilgileri, çocuğun eğitim süreci ile birleştirerek çocuğun gelişimine katkıda bulunmamız gerekmektedir.
Ailenin yapısını anlamak, kardeşler arası ilişkiler, ebeveynlerin tutumlarının sağlıklı olması ve uzman işbirliği büyük önem arz etmektedir. Ailenin almış olduğu bireysel destek hizmetin ana gayesi, almış olduğu bireysel destek hizmeti ve diğer tüm eğitim çalışmaları sayesinde potansiyelini ortaya çıkarma ve bu potansiyeli kullanarak topluma kazandırmak ve rehabilite etmektir. Bu rehabilite sürecinde aileyi mutlaka aktif şekilde katmak ve anne babaların eğitimden beklentilerini sağlıklı bir şekilde ayakta tutabilmek ve almış olduğu eğitsel desteği ev ortamında da sürdürmek için doğru bir analiz ve yaklaşım gerekir.” ifadelerini kullandı
Özel İlk Arzum Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Doğa Otizm Dil Akademi Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Mustafa Bozkurt ise konuşmasında “Özel eğitim sürecinin başarısında kilit rol oynayan aile katılımı ve iş birliği stratejilerini, böylesine profesyonel ve vizyoner bir bakış açısıyla bizlere aktardığı için Kıymetli Hocamız İbrahim Eren ‘e çok teşekkür ederiz. Seminer boyunca üzerinde durduğunuz güncel yaklaşımlar ve uygulama aşamasındaki hassas detaylar, mesleki gelişimimiz adına gerçekten ufuk açıcı bir rehber niteliğindeydi.
Özellikle aile eğitiminin öğrenci üzerindeki ‘çarpan etkisini’ ve multidisipliner çalışmanın önemini bu kadar somut örneklerle ele almanız, sahadaki çalışmalarımıza çok daha güçlü bir temel kazandırdı. Bizlere ilham veren bu değerli paylaşımlarınız, ayırdığınız vakit ve sunduğunuz kıymetli tecrübeler için size İlk Arzum ve Doğa Otizm ve Dil Akademi Ailesi olarak içtenlikle teşekkürlerimizi sunarız. Emeğinize ve yüreğinize sağlık, çok verimli bir çalışmaydı” diyerek memnuniyetlerini iletti.
Seminerin sonunda katılımcılara sertifikaları Özel İlk Arzum Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Doğa Otizm Dil Akademi Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Mustafa Bozkurt ve Kurum Müdireleri Satı Körpeş ve İrem Polat hanım tarafından takdim edildi. Katılımcılar bilgi ve tecrübelerini paylaşarak mesleki gelişimlerine katkı sağladığı için Özel Eğitim Uzmanı ve Eğitim Danışmanı İbrahim Eren’e teşekkürlerini ileterek program sona erdi.