Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, il genelinde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürütülen kapsamlı çalışmalar sonuç verdi. “Suç İşlemek için Örgüt Kurma”, “Uyuşturucu Madde Ticareti” ile “Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak” suçları kapsamında 7 ay süren operasyonlarda önemli bulgulara ulaşıldı.
Yapılan çalışmalar neticesinde, 23 ayrı olayda 15 şüpheli şahsın uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edildi. Ayrıca 22 şahıs hakkında “uyuşturucu madde bulundurma/satın alma” suçundan işlem yapıldı.
Şüphelilerin üzerlerinde, araçlarında ve ikametlerinde gerçekleştirilen adli aramalarda;
- 30 bin 248 adet sentetik ecza hap,
- 84 adet ekstazi,
- Suçtan elde edildiği değerlendirilen 172 bin 200 TL,
- 120,65 gram altın ve çeşitli ziynet eşyası ele geçirildi.
TCK 188 (Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti) ve TCK 220 (Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma) suçları kapsamında adli mercilere sevk edilen 15 şüpheliden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 12 şüpheli tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Emniyet yetkilileri, gençleri hedef alan uyuşturucu satıcıları ve suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
