Çorum’da eski Kültür Sitesi yerine yapılan parktaki demir yığınının kaldırılmasından sonra belediye tarafından peyzaj ve tadilat çalışmaları yapılacağı açıklandı.
MALİYETİ OLMAYACAK
Çorum Belediyesi, vatandaşların büyük çoğunluğunun “ucube” olarak nitelendirdiği ve kaldırılmasını istediği demir yığınını Çorum Park’tan kaldırıyor.
BEDESTEN GÖRÜLECEK
Yapılacak çalışma ile Bedesten’in önü açılacak, park alanı estetik dokunuşlarla modern ve ferah bir görünüme kavuşacak.
YEŞİLİ KORUYACAKLAR
Çorum Belediyesi, projeyi kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı anlayışıyla yürütecek. Bu kapsamda, demir yığının kaldırılmasının ardından mevcut yapıların iyileştirilmesi yoluna gidilecek; alanın mevcut hali korunarak kısmi bir peyzaj düzenlemesi yapılacak.
BÜTÜNLÜK HEDEFİ VAR
Yapılan çalışmalar sırasında mevcut ağaçlar ve yeşil doku tamamen korunacak. Parkın doğal yapısına zarar verilmeden, mevcut bitki örtüsünün güçlendirilmesi sağlanacak. İnayetullah Camii de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecek. Böylece Bedesten, İnayetullah Camii, Bedesten önü meydan ve Çorum Park bir bütünlük içinde, tarihi dokuyla uyumlu bir görünüme kavuşacak.