Millî Eğitim Bakanlığının 81 ilde uyguladığı Harezmi Eğitim Modeli kapsamında düzenlenen öğretmen eğitimleri, Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde başladı.
3–7 Kasım 2025 tarihleri arasında Çorum İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde, öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yenilikçi, disiplinler arası ve üretken öğrenme süreçlerine etkin katılımı hedefleniyor.
Harezmi Eğitim Modeli; öğrencilerin problem çözme, algoritmik düşünme, üretkenlik ve iş birliği gibi becerilerini geliştirerek, 21. yüzyılın gerektirdiği donanımlarla yetişmelerini amaçlıyor.
Eğitim sürecini yerinde inceleyen İl Millî Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim çalışmalarında başarılar diledi.
Çağlar, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesinin, nitelikli bir eğitim sisteminin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek Harezmi Eğitim Modeli’nin bu anlamda önemli bir adım olduğunu vurguladı.